Niveaus

Van jong tot oud: elke leeftijd is geschikt om nieuwe dingen te leren. Helemaal in de techniekwereld, waar elke dag innovaties ontstaan. Daarom is de TechnoHUB open voor basisscholen, middelbare scholen, MBO & HBO scholen en zelfs voor mensen die niet (meer) op school zitten.


Elk niveau is welkom


Basisonderwijs

Bij de TechnoHUB bieden wij programma’s aan voor alle leeftijden. Workshops voor leerlingen van de basisschool bieden wij veelal aan in samenwerking met ‘Sjors ontdek je talent’ of met de ‘KUVO’ in Woerden. Daarnaast organiseren wij specifieke dagen zoals de Metaalmaand waarbij jongeren kunnen deelnemen aan leuke workshops in de TechnoHUB. Leuk om te vermelden is dat wij sinds kort in de TechnoHUB een LOB-game hebben. Jongeren ontdekken spelenderwijs wat zij nu leuk vinden. Daar rolt een technisch profiel uit. De TechnoHUB in Woerden is dé plaats waar je kan kennismaken met techniek.


Middelbaar onderwijs

Naast de VMBO profielen BWI, M&T en PIE verzorgt de TechnoHUB ook beroepsoriëntatie in de Techniek voor VMBO TL, HAVO en VWO.

We werken onder andere samen met het Minkema College aan de ontwikkeling van Technasium voor HAVO en VWO leerlingen. Het vak Onderzoek & Ontwerpen staat hier centraal. Vanaf de brugklas tot en met het examen maken de leerlingen kennis met de uiteenlopende sectoren van o.a. techniek, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek. Op deze manier worden de leerlingen klaargestoomd voor een weloverwogen keuze en carrière in de techniek.

Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek. Zoals creativiteit, ondernemendheid, samenwerken, inventiviteit, communicatie, plannen, projectmatig werken, organiseren en proces- en kennisgericht werken.

Vanuit de TechnoHUB trekken we samen op met het Minkema College en gaan we samen op zoek in het regionale bedrijfsleven voor vraagstukken van nu en de nabije toekomst. Zo is het onderwijs actueel en levensecht!


Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO)

Door intensieve samenwerking met MBO Rijnland en ROC Midden Nederland werken we aan de doorlopende leerlijn vanuit het VMBO. Hierdoor kan je versnelde routes ontwikkelen, langer leren in de TechnoHUB en dit met een MBO diploma afronden. Stages bij onze regionale partner bedrijven maken dat je lokaal kan leren, werken en wonen.