Niveaus

Van jong tot oud: elke leeftijd is geschikt om nieuwe dingen te leren. Helemaal in de techniekwereld, waar elke dag innovaties ontstaan. Daarom is de TechnoHUB open voor basisscholen, middelbare scholen, MBO & HBO scholen en zelfs voor mensen die niet (meer) op school zitten.


Elk niveau is welkom

Basisonderwijs

Kennismaken met techniek kan al van jongs af aan. Onderzoek toont aan dat kinderen al op zeer jonge leeftijd een min of meer onbewuste beroepskeuze maken door de ervaringen die ze in het dagelijks leven opdoen. De TechnoHUB heeft een Wetenschap en Techniek programma voor de basisschool ontwikkeld. Hierdoor gaat we van de Techniek 3 daagse naar 365 dagen Techniek. We organiseren 1001 technische uitdagingen, 365 dagen per jaar waarbij je zelf kan ervaren hoe leuk techniek is! Ontdekken staat centraal. We hebben een ruim aanbod van:

  • Techniek experience workshops (sluit aan bij W&T kerndoelen OCW)
  • Gastlessen op uw locatie of op locatie bij een bedrijf
  • Bedrijfsbezoeken, samen met de lokale technische bedrijven hebben we techniek programma’s opgesteld De TechnoHUB is dé plek in de regio Woerden waar je kan kennismaken met Techniek!

Middelbaar onderwijs

Naast de VMBO profielen BWI, M&T en PIE verzorgt de TechnoHUB ook beroepsoriëntatie in de Techniek voor VMBO TL, HAVO en VWO.

We werken onder andere samen met het Minkema College en het Kalsbeek College aan de ontwikkeling van Technasium voor HAVO en VWO leerlingen. Het vak Onderzoek & Ontwerpen staat hier centraal. Vanaf de brugklas tot en met het examen maken de leerlingen kennis met de uiteenlopende sectoren van o.a. techniek, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek. Op deze manier worden de leerlingen klaargestoomd voor een weloverwogen keuze en carrière in de techniek.

Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek. Zoals creativiteit, ondernemendheid, samenwerken, inventiviteit, communicatie, plannen, projectmatig werken, organiseren en proces- en kennisgericht werken.

Vanuit de TechnoHUB trekken we samen op met het Minkema College en het Kalsbeek College en gaan we samen op zoek in het regionale bedrijfsleven voor vraagstukken van nu en de nabije toekomst. Zo is het onderwijs actueel en levensecht!

Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO)

Door intensieve samenwerking met MBO Rijnland en ROC Midden Nederland werken we aan de doorlopende leerlijn vanuit het VMBO. Hierdoor kan je versnelde routes ontwikkelen, langer leren in de TechnoHUB en dit met een MBO diploma afronden. Stages bij onze regionale partner bedrijven maken dat je lokaal kan leren, werken en wonen.