Installatie &
Elektrotechniek

Als een huis of kantoor eenmaal staat, moet er nog veel gebeuren om er prettig te kunnen wonen of werken. Denk aan de elektrische installaties, de verwarming en koeling, het sanitair en de watervoorzieningen. In het lokaal voor Installatie & Elektrotechniek leer je hoe je deze installaties aanlegt in het programma wordt ook aandacht besteed aan metaalvakvaardigheden en het maken en lezen van technische tekeningen, het samenstellen van materiaallijsten, monteren en opleveren aan de klant. Ook leer je meer over inbraakbeveiliging, domotica en intercominstallaties. Bij het profiel Installatie & Elektrotechniek komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Hierdoor is dit een breed en veelzijdig profiel en een prima startopleiding met goede doorgroeimogelijkheden op het MBO en veel werkgelegenheid in de regio.Samenwerking

Sinds september 2020 maakt het Kalsbeek College gebruik van de TechnoHUB om hier les te kunnen geven in Installatie & Elektrotechniek. Dankzij alle aangesloten bedrijven van Woerdens Techniek Talent kunnen ze hier gebruik maken van verschillende technische apparaten, machines en andere middelen. Op deze manier word je goed voorbereid op de toekomst.

Profielvakken IE                                       

Ontwerpen en maken                                      

Bewerken en verbinden van materialen           

Besturen en automatiseren                         

Installeren en monteren                

 

Keuzevakken IE                                                                 

Woon en kantoortechnologie

Water en sanitair       

Utiliteitsinstallaties

Klimaattechnologie

Koude technologie

 

Jouw toekomst in de wereld van IE

Met het profiel IE kan je werken in de:

- installatietechniek;
- metaaltechniek;
- elektrotechniek,
- duurzame energie;
- koudetechniek;
- procestechniek; 
- mechatronica; 
of een combinatie van deze technieken.

 

Mogelijke beroepen zijn: monteur elektrotechniek, TIG/MIG Lasser, Vliegtuigtechniek, ICT-monteur, monteur koudetechniek, monteur brandmeld- en inbraakinstallaties.

Techniek blijft innoveren

De wereld wordt steeds digitaler en elke dag staan we voor nieuwe uitdagingen. We staan vandaag de dag voor hele andere kwesties dan 50 jaar geleden. Door elke dag te kijken naar ontwikkelingen en nieuwe technieken, blijft techniek altijd uitdagend.

format_quote

Innovation is the ability to see change as an opportunity, not a threat.

Steve Jobs

Op zoek naar een stageplaats?

Het zoeken naar een passende stage is soms lastig. Daarom helpen wij jou een beetje! Hieronder vind je een aantal bedrijven in de IE sector die nog ruimte hebben voor een technische topper in opleiding.