Metaal,
Mechatronica & Robotica

Het lokaal voor Metaal, Mechatronica & Robotica is er voor iedereen die alles wil weten over de metaalwereld. Er is veel te leren over metaal, mechatronica en robotica en en we vinden het belangrijk om mee te gaan met de nieuwste technieken. Van theorie tot praktijk, alles is nodig voor het maken van een product. Leer alles over wat je nodig hebt voor een opdracht: welke materialen, machines, welk gereedschap, welke veiligheidsmaatregelen en beschermingsmiddelen. Oefen handmatig of met machines het bewerken van metaal. In de TechnoHUB komen alle verschillende technieken aan bod. Verdiep je ten slotte ook in de wereld van de mechatronica en de robotica om goed voorbereid te zijn op de toekomst! 

 

Mechatronica

Mechatronica is een combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en meet- en regeltechniek. Je leert dus niet alleen hoe je het iets in elkaar kunt zetten, maar ook hoe je er voor kan zorgen dat dit in beweging komt en je deze beweging kunt controleren. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische bestuurbare auto. De buitenkant van de auto = werktuigbouwkunde, in de binnenkant zit de elektronica = elektrotechniek, om de auto in de beweging te brengen naar de kant die jij wilt = meet en regeltechniek. 

Mechatronica zit in alles om je heen, auto’s, elektrische fietsen, maar ook in machines in fabrieken die bijvoorbeeld voedsel verwerken of inpakken. Bij alles wat je vastpakt, eet of gebruikt zijn machines gebruikt waar mechatronica in zit. Slimme keus dus om dit vak te kiezen, want je zult altijd een baan kunnen vinden! 

 Toekomst van techniek

Techniek vertaalt zich in vele vormen. Hierdoor kan techniek leuk zijn voor verschillende doelgroepen. Omdat de wereld om ons heen snel verandert, veranderen de technieken met ons mee. Hierdoor zal er altijd vraag zijn naar nieuwe techniektalenten om bij te dragen aan een vernieuwende en duurzame toekomst. We vinden het belangrijk om mee te gaan met de toekomst en bieden daarom veel mogelijkheden in de TechnoHUB.

format_quote

The future depends on what you do today

Mahatma Gandhi

Op zoek naar een stageplaats?

Het zoeken naar een passende stage is soms lastig. Daarom helpen wij jou een beetje! Hieronder vind je een aantal bedrijven in de M&T sector die nog ruimte hebben voor een technische topper in opleiding.