Bouw, Wonen &
Interieur

Bij het profiel Bouwen, Wonen & Interieur doorloop je het hele bouwproces: van ontwerp tot eindproduct.

Je leert alles over het werken met hout, veilig omgaan met machines, hoe je verbindingen met hout kunt maken (wel zo handig als jij je specialiseert als kozijnenmaker), het ontwerpen van een meubelstuk en alle aspecten van het bouwen van een huis. Je maakt bijvoorbeeld kozijnen, dakconstructies en (tuin)meubels, maar er is ook aandacht voor het inrichten zoals schilderen, behangen en decoreren. Ook besteden we aandacht aan manieren waarop je jouw ideeën voor een interieur kunt overbrengen naar een klant.Nieuwe beroepsrichting

Sinds september 2020 start Het Kalsbeek College met deze nieuwe beroepsrichting. Door de komst van de TechnoHUB zijn er veel meer (technische) mogelijkheden om je in te verdiepen. We hebben alles in huis om je alle kneepjes van het vak te kunnen leren. Lijkt het jou ook leuk om hier les te krijgen? Ontdek het in de TechnoHUB!

Verplichte (profiel)vakken zijn:

  1. Bouwproces en bouwvoorbereiding
  2. Bouwen vanaf de fundering
  3. Hout- en meubelverbindingen
  4. Design en decoratie

Kies je voor Bouwen, Wonen & Interieur dan zijn metselen en schilderen standaard onderdelen van je opleiding. De meer creatieve onderdelen zitten in de keuzevakken. Voor de praktijklessen ga je aan de slag in de gloednieuwe TechnoHUB, een mooie ruimte op fietsafstand van het Kalsbeek College. In dit kloppende hart van de techniek werken scholen en bedrijven samen en werk jij onder de beste omstandigheden aan techniek.

Creatief

Bij zowel het ontwerpen, bouwen en stylen van bijvoorbeeld een huis kan je heel veel kanten op. Elke opdrachtgever heeft een eigen voorkeur. De een vraagt om een tiny house met veel hout, de ander vraagt om een grote villa met staal of een riet gedekte boerderij met baksteen in een rode kleur. En dat vraagt allemaal om een ander exterieur maar ook een ander interieur. Hallo creativiteit! Maak jij graag iemands droom tot werkelijkheid, dan is BWI de perfecte keuze voor jou!

format_quote

Being creative is not a hobby, it's a way of life.


Op zoek naar een stageplaats?

Het zoeken naar een passende stage is soms lastig. Daarom helpen wij jou een beetje! Hieronder vind je een aantal bedrijven in de BWI sector die nog ruimte hebben voor een technische topper in opleiding.