Nieuws

Samen leren, innoveren en inspireren. Ook in 2024. Fijne feestdagen!


Samen leren, innoveren en inspireren. Ook in 2024. Fijne feestdagen!

Fijn dat je de tijd neemt om onze laatste nieuwsbrief 
van 2023 te lezen!   Lees snel verder voor inspiratie en informatie over de boeiende belevenissen in de TechnoHUB.

  

Wij wensen jullie fijne feestdagen en
graag tot ziens in 2024.


Ook kleuters ontdekken de magie van techniek

De afgelopen periode brachten Oudewaterse kleuters een bezoek aan de TechnoHUB. Ze werden rondgeleid met echte helmen op en leerden veel over de verschillende beroepen in de bouw. De jonge techneuten bouwden kleine muurtjes met verschillende materialen en zorgden er ook nog eens voor dat de draak gered werd door de prins en prinses die meereden op robot BlueBot. Een ochtend vol plezier en heel veel lachende gezichtjes.

 


Met onze vrijwilligers op bezoek bij Kiremko

Op 7 december, de Dag van de Vrijwilliger,  hebben we met onze TechnoHUB vrijwilligers een bezoek gebracht aan Kiremko B.V. Na een interessante presentatie over de aardappelverwerkende industrie, waar we veel geleerd hebben over waar aardappels groeien en in welke eetbare vorm deze terugkomt is zeer cultuur afhankelijk. Hebben we een rondleiding gekregen door het kantoor en op de werkvloer waar de producten van Kiremko geproduceerd worden. Met veel vragen en enthousiasme van de vrijwilligers werd de ochtend afgesloten in het frietlab, waar we met elkaar een versgebakken frietje hebben gegeten en de ochtend hebben afgerond. 


QBTEC Versterkt Leer- en Ontwikkelinitiatief in samenwerking met TechnoHUB


Bij QBTEC is al geruime tijd aandacht voor het verbeteren van leren en ontwikkelen binnen de organisatie. Dankzij Marloes Sikkema van de TechnoHUB hebben ze succesvol subsidie verkregen voor dit initiatief. Dit kwartaal is Karel Slangen namens de TechnoHUB gestart als Technisch Opleidingskundige bij QBTEC. Hij zet zich in voor de uitvoering van dit plan en brengt momenteel de huidige en gewenste Leer- en Ontwikkelomgeving helder in kaart. Denk je ook wel eens na over verbeteringen binnen jouw bedrijf? Neem gerust contact op; we denken graag met je mee.


Techniek Debat in de TechnoHUB

Op 8 november vond in de TechnoHUB Het Grote Techniek Debat plaats, georganiseerd door Techniek Nederland. Politici Derk Boswijk (CDA), Mona Keijzer , Tjebbe van Oostenbruggen (Nieuw Sociaal Contract), Silvio Erkens (VVD), en Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA) gingen met elkaar en de technieksector in debat. Het gesprek behandelde onderwerpen als de salderingsregeling, het tekort aan technisch personeel en de invoering van zero-emissiezones. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, benadrukte het belang van snel en effectief aanpakken van uitdagingen zoals de energietransitie, stedelijke bereikbaarheid en het tekort aan technisch personeel. Hij merkte op dat de keuzes van een nieuw kabinet cruciaal zijn voor de technieksector en concludeerde dat het debat respectvolle meningsverschillen tussen de partijen liet zien.


Inspirerende samenwerkingen

In de afgelopen weken hebben de techniek leerlingen van het Kalsbeek College dankzij de enthousiaste inzet van onze partnerbedrijven leerzameervaringen opgedaan waarbij praktijk en theorie samenkomen!

Velegro Installatietechniek b.v. heeft de PIE-leerlingen meegenomen in de wereld van groepenkastbedrading. Een waardevolle les die niet alleen de theoretische kennis verdiept, maar ook de praktische vaardigheden verder aanscherpt.

Na een gastles van de uitvoerder hebben de BWI-leerlingen op uitnodiging van Bouwbedrijf Van Leeuwen een Utrechtse kerk bezocht die wordt omgetoverd tot een moderne sportschool. Een inspirerende ervaring waarbij leerlingen een kijkje konden nemen achter de schermen van een bouwproject en de dynamiek van herbestemming hebben ontdekt.


Studiereis Singapore

Een zeer inspirerende studiereis over samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs en de breedgedragen aanpak op het gebied van opleidingen voor werkenden in Singapore. Met deze inzichten zien we mooie kansen die we in ons eigen netwerk kunnen oppakken en uitrollen. op naar Leven Lang Leren voor onze mid-career doelgroep met focus op toekomstige skills. Binnenkort hoor u meer over onze plannen en hoe we deze samen bereiken.