Nieuws

Algemene nieuwsbrief oktober


TechnoHUB techniek promotie samen met Sterk Techniek Onderwijs Zoetermeer

Ook in de regio Zoetermeer wordt er door scholen in het voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven ingezet op techniekpromotie. Als TechnoHUB werden we gevraagd om voor STO Zoetermeer diverse workshops te verzorgen voor 60 brugklassers van het vmbo.

Op donderdag 6 oktober konden de leerlingen onder leiding van onze vrijwilligers aan de slag met het maken van een bibberspiraal of voederhuisje, 3D-tekenen, Virtual Reality, programmeren én metaal vouwen. Ook het bouwen van de hoogste stabiele toren van spaghetti en spekkies vonden ze hilarisch. Wij kijken terug op een leuke ochtend waarbij we zeker weer veel enthousiasme hebben gezien voor techniek en technologie.


HR CIRKEL | 20 OKTOBER OM 16:00 UUR

Ben jij een HR-medewerker in de techniek en denk je ook vaak na over de aanstaande veranderingen in jouw vakgebied? En vooral: hoe moet je nou effectief veranderingen doorvoeren, om de beschikbaarheid van goed opgeleid personeel voor jouw bedrijf te optimaliseren? 
 
De HR Cirkel is een informele groep van HR-collega’s die periodiek met elkaar van gedachten wisselen over relevante HR thema’s in de techniek  en over concrete strategiëen om gewenste veranderingen ook écht door te voeren. Doel is om van elkaar te leren en om als ´stok achter de deur´ te fungeren voor vernieuwing. De groep staat onder leiding van Evert Hatzmann, specialist in HR verandertrajecten.

Inschrijven


19 november Open Dag | November Metaalmaand
 
In de spotlight ‘November Metaalmaand’ Metaal, Mechatronica en Robotica staat op deze dag centraal. 
 
Van 9.30 tot 14.30u zijn er diverse leuke workshops te volgen die samen met onze partners worden verzorgd. Ook het Kalsbeek College heeft op 19 november haar Open Dag.  In de lokalen van de TechnoHUB laat de school -samen met het bedrijfsleven- zien en ervaren hoe het praktijkonderwijs in de technische vmbo-profielen wordt gegeven op onze locatie. De deuren van locatie Bredius en Schilderspark staan deze dag ook open.  


VERBETER JE POP GESPREKKEN: NOG 2 PLEKKEN !!

Wil jij ook meer doen voor je werknemers en ze daarmee binden aan je bedrijf? Met dit traject, bestaande uit een training + coaching + advies op maat, ontwikkel of verbeter je je ontwikkelgesprekken en/of de vastlegging daarvan. Hierbij maken we gebruik van het concept ‘purpose’: wat wil je medewerker halen uit diens carrière en hoe ontwikkel je diens toekomstperspectief binnen jouw bedrijf? LET OP! Nog 2 gesubsidieerde plekken beschikbaar.

De training is op vrijdag 18 november in Baarn

Inschrijven


CURSUS ADDITIVE MANUFACTURING METAAL | 3D METAALPRINTEN

Tijdens de cursus Additive Manufacturing (AM) komen twee soorten 3D metaalprint-technieken aan bod: directe energiedepositie oplassen (SLM) en laserpoederbedfusie (LPBF). Naast het ontdekken van de AM-processen en bijhorende terminologie wordt bij elke techniek ingegaan op het productieproces, ontwerp en simulatie, gebruikte grondstoffen, mechanische eigenschappen van geprinte onderdelen, nabewerking, testen, het toepassen van geprinte onderdelen en veiligheid en de certificering, standaardisatie en kwalificatie.
 
In deze cursus werken Hogeschool Utrecht, de TechnoHUB, Horizon Flevoland en Vereniging ION samen om begeleiding, training en scholing van bedrijven en andere instanties mogelijk te maken. Deelnemers worden uitgedaagd om hun eigen praktijkcase mee te nemen en te leren  ´omdenken´.  Hoe kun je eigen onderdelen op een nieuwe manier ontwerpen en produceren. De cursus eindigt met een excursie naar de onderzoeksfaciliteiten van het NLR in Marknesse. 

Zet de training van 24 november op de Hogeschool Utrecht alvast in je agenda.

inschrijven


Veiling Sportlust ’46 in de TechnoHUB

  

Op 18 november vindt de tweede Sportlust ’46 veiling plaats. Het voorprogramma zal zich afspelen in de TechnoHUB en ook een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de activiteiten van de TechnoHUB. John van Zweden, de man die ooit Swansea City in Engeland kocht, zal zijn bijzondere levensverhaal vertellen. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar zal Jacques de Koning weer als veilingmeester grote en kleine kavels afhameren en er een geanimeerde avond van maken. Wil jij adverteren in het veilingmagazine, heb je kavels voor de veiling of wil je aanwezig zijn?

Mail dan naar veiling@sportlust46.nl. Graag Tot 18 november 2022!