Nieuws

Algemene nieuwsbrief juni


Ter nagedachtenis aan Dirk Verweij
 
We hebben afgelopen week het vreselijke nieuws ontvangen van het plotselinge overlijden van Dirk Verweij. Dirk heeft zijn hele loopbaan bij Kiremko gewerkt en was daarnaast ook vrijwilliger bij de WTT/TechnoHUB. Zijn creatieve bijdrage leverde leuke werkstukken voor tijdens de Techniek 3 daagse. De afgelopen periode heeft Dirk geholpen op de TechnoHUB met het realiseren van Singelkunst project ‘het Nachtlampje’ en de fiets met dynamo die met hard trappen stroom opwekt. 
 
Dirk was een echte McGyver in de metaal, een unieke creatieve vakman die overal een oplossing voor kon realiseren. Een bescheiden man van weinig woorden maar zijn Lamborghini was van verre te horen, de leerlingen waren aangenaam verrast toen Dirk het lokaal in reed en iedereen even mocht meegenieten en voelen. Dirk had veel geduld met de leerlingen tijdens workshops en had hier veel plezier in. 

Groot gemis voor vele, ook hier in de TechnoHUB gaan we je missen.
 Kalsbeek College zoekt een docent

Kalsbeek College zoekt een docent Techniek voor de onderbouwklassen op de locatie Bredius. Ken je iemand in je omgeving die hiervoor uitermate geschikt is, attendeer hem/haar dan op deze vacature. Vanuit deze positie is een mooie brug te slaan naar de TechnoHUB waar de leerlingen het vervolg onderwijs in een beroepsprofiel gaan volgen.  Klik hier voor meer informatie.

 


Bijna 1.000 leerlingen uit Zeist e.o. op bezoek in de TechnoHUB

Op 23, 24, 25 mei en 2 juni ontvingen we de leerlingen van de onderbouw van diverse vmbo’s en het praktijkonderwijs uit de Sterk Techniek Onderwijs Regio Zeist. Regio Zeist is een techniek-arme regio met ambitie om hun leerlingen een beeld te geven van de mogelijkheden in de technische sector. 

De TechnoHUB heeft samen met haar onderwijs- en bedrijfspartners een leukgevarieerd en leerzaam programma samengesteld waarbij tijdens doe-workshops kennis werd gemaakt met diverse uitdagingen rondom techniek en technologie. 
 
ROCMN is partner in zowel STO Woerden als Zeist en voorziet daarmee in de doorlopende leerlijn voor technisch onderwijs.
 


Kinderklimaattop Krimpenerwaard

Drie groepen 8 van scholen uit de gemeente Krimpenerwaard presenteerden op woensdag 8 juni in de TechnoHUB hun idee voor energiebesparing. Een échte jury koos het beste idee en ook de 75 aanwezige leerlingen brachten hun publieksstem uit. Groep 8 van de Oranje Nassauschool uit Stolwijk had volgens de jury én het publiek het beste idee. Het winnende idee: de Twenty-one challenge >> nog even uitleggen. 
 
Naast het wedstrijdprogramma volgden alle jonge bezoekers ook 2 workshops waarbij klimaat en duurzaamheid natuurlijk centraal stond. Zo leerden ze hoe een elektrische scooter werkt, ontdekten ze de nieuwste elektrische aanwinst van Severs, maakten ze kennis met de warmtecamera en kregen ze les in zonne-energie. Een mooie manier om de techniek in deze thema’s te laten zien en ervaren!


Open Dag van de Bouw-, Wonen- en Interieurbranche
Aanstaande zaterdag 18 juni

Op de landelijke Dag van de Bouw stellen wij ook onze deuren open voor bezoekers en zijn er workshops te volgen.
 
Tussen 10:00-14:00 uur is er op de TechnoHUB van alles te beleven rondom bouw, wonen en interieur. 


Agenda in de TechnoHUB

18 juni 2022 | Opendag Bouw, Wonen en Interieur
30 juni 2022 | Technocafé voor docenten
30 augustus 2022 | PLC Besturingstechniek
5 oktober 2022 | Elektrotechniek - Basis (avond)
13 oktober 2022 | Elektrisch Schakelen
18 oktober 2022 | Ledenbijeenkomst