Over ons


Wat is de TechnoHUB
De TechnoHUB is een opleidingslocatie waar leren, werken en innoveren samenkomen, om mensen van vandaag voor te bereiden op de beroepen van morgen. In de TechnoHUB werken het onderwijs, bedrijven en overheid samen.

Wat doen wij
De TechnoHUB vind je op de industrieweg in Woerden. Een locatie waar leerlingen, studenten en bedrijven kennismaken met de nieuwste technieken. Door deze aantrekkelijke vorm van het geven van onderwijs kiezen meer jongeren voor techniek en ontwikkelen zij hun vaardigheden. De bedrijven uit de regio faciliteren dit. Ook zijn er programma’s voor het basisonderwijs.

Daarbij moeten technici steeds meer uitgerust zijn om mee te komen in de alledaagse veranderingen. In de TechnoHUB worden trainingen en workshops aangeboden, om daarmee technici te inspireren tot het verbeteren en innoveren van hun skills en visie. Daarnaast start binnenkort het TechnoCafé waarin kennis gedeeld kan worden.

Waarom TechnoHUB
Samenwerking is hard nodig om jongeren te interesseren voor een baan in de techniek. En daarbij om medewerkers mee te nemen in alle technologische ontwikkelingen. In de TechnoHUB komt alles samen.

Onze missie
De TechnoHUB heeft de ambitie om te verbinden, te ontwikkelen en nieuw elan in te blazen. De bedrijven faciliteren het onderwijs. Wij faciliteren de bedrijven met nieuw talent en het doorontwikkelen van huidig personeel. Dit doen wij door samen met onze partners een krachtig innovatief (beroeps)onderwijs te realiseren en een ’Levenlangontwikkelen’ te stimuleren voor onze betere toekomst.

Onze visie
De TechnoHUB is een netwerk waar beroepskennis en skills van de toekomst continu in ontwikkeling zijn door leren, innoveren en kennis delen. Dit doen wij door het onderwijs in alle niveaus met (perspectief op) werk(en) te verbinden.Helpt u mee aan onze (technische) toekomst?

Technici zijn hard nodig. We staan voor grote uitdagingen, nu en in de toekomst. De TechnoHUB doet er alles aan om jongeren te interesseren voor techniek. Door ze op te leiden en kennis te laten maken met de nieuwste technieken. Dit doet de TechnoHUB samen met u en met haar partners. Uw steun is hard nodig. Waar kunt u bij helpen?

1

Machines en Materialen

Voor onze machines en materialen zijn wij afhankelijk van onze partners. Zij leveren hierin een enorme bijdrage. Wij streven ernaar om de meest moderne en technische onderwijsfaciliteit van Nederland te blijven! Een belangrijk ingrediënt om jongeren te interesseren voor techniek. Zonder steun van onze partners kunnen wij dit niet realiseren.

2

Deskundigen

Slimme en ervaren instructeurs komen tijdens de lessen meer vertellen over de techniek in de bedrijven. Leerlingen gaan praktijkgericht aan de slag bij de TechnoHUB, of bij één van de bedrijven en werken dan aan een èchte opdracht. Hierbij werken het onderwijs en de bedrijven nauw samen.

3

Lidmaatschap

Onze leden vindt u op onze website. Overweegt u een lidmaatschap? Dan nodigen wij u van harte uit om een kijkje te nemen in de TechnoHUB. Wij vertellen u er graag meer over tijdens een rondleiding.

4

Vrijwilligers

Wij kunnen niet zonder onze vrijwilligers. Zij zijn voor ons heel belangrijk om workshops te begeleiden en kinderen te enthousiasmeren voor techniek. Er zijn ook altijd genoeg klusjes te doen. Bent u gepensioneerd of heeft u tijd over? Overweeg dan eens om als vrijwilliger bij de TechnoHUB aan de slag te gaan.