Motorvoertuigen &
Logistiek

In het lokaal voor Motorvoertuigen & Logistiek maak je op praktische wijze kennis met voertuigtechniek, transport en logistiek. Je kunt je bovendien specialiseren in autoschadeherstel en de techniek van tweewielers. 

In de TechnoHUB zijn de laatste technieken beschikbaar. Door de nauwe samenwerking met bedrijven in de regio maak je in gastlessen en bedrijfsbezoeken kennis met technieken die nog in ontwikkeling zijn, zoals elektrische auto’s en waterstofaandrijving.

Wat duidelijk is dat de vervoerswereld constant in beweging is!Het profiel

Wat ga je leren?

Het profiel Motorvoertuigen & Logistiek is gericht op vervoersmiddelen. Van onderhoud en reparaties tot laden, lossen en het maken van een routeplanning. Ook diagnoses stellen, elektronische vraagstukken oplossen, het repareren van motoren en magazijnbeheer komen aan de orde.

Je gaat aan de slag in onze gloednieuwe praktijkruimte, waar scholen en het bedrijfsleven samenwerken om jou de beste leerervaring te geven.

De vakken zijn o.a.:                                                   

1 Motorconditie testen               

2 Wielophanging & Carrosserie         

3 Verlichting & Comfortsystemen           

4 Transport           

5 Autoschade en spuiten

6 Motorsystemen

7 Aandrijf- en remsystemen

8 Elektra

9 Gemotoriseerde tweewielers

 

Wat kan je er later mee?

Ben je een echte doener en vind je het leuk om met je handen te werken? Dan is Motorvoertuigen & Logistiek in de TechnoHUB de juiste keuze!  Als je studeert in deze richting, kan je aan de gang in de auto- en tweewielerbranche, maar ook in de transportwereld.  Bijbehorende beroepen zijn bijvoorbeeld technicus (monteur), chauffeur, schadehersteller of logistiek medewerker. Dit zijn allemaal beroepen waar veel vraag naar is.

Techniek belangrijk voor de toekomst

Werken met je handen is voor veel mensen niet meer van deze tijd. Hier denken wij heel anders over. Wie moet straks jouw elektrische auto repareren als er geen monteurs meer zijn? En hoe kan je daken, verwarmingen of andere metalen constructies maken door middel van het leren van enkel theorieën? Niemand! Leren door te doen is enorm belangrijk, juist ook voor de toekomst.

format_quote

Learn by doing. Theory is nice, but nothing replaces actual experience

Tony Hsieh

Op zoek naar een stageplaats?

Een passende stage vinden is soms nog niet altijd gemakkelijk. Wij helpen jou bij het vinden van de juiste stageplek. Onderstaande bedrijven vallen allemaal binnen de M&T sector en vinden techniekonderwijs heel belangrijk. De TechnoHUB heeft direct contact met deze bedrijven. Je kunt er dus terecht voor je stage. Neem een kijkje op hun website en zie wat ze allemaal doen en te bieden hebben of vraag je docent!